Jelena Marušić

Osnivač Kompas vaspitanja

Psiholog

Edukator pozitivne discipline za roditelje

Sertifikovani trener za korišćenje coaching alata Points of you

Sertifikovani trener asertivne komunikacije i emocionalne pismenosti

Po formalnom obrazovanju sam psiholog, edukator ali pre svega Sarina i Lukina mama. Da li u svakom trenutku znam šta je idealno rešenje? Apsolutno NE. Naučila sam da razmišljam o opcijama i kada neka metoda ne funkcioniše krenem da razmišljam o drugim mogućim rešenjima. To prenosim i na roditelje kroz edukacije. Roditelji tokom vaspitanja uglavnom iz nemoći pribegnu kazni, pretnjama jer ne vide drugi način. Edukacije i konsultacije koje organizujem u sklopu Kompas vaspitanja vas osnažuju da budete smiren i dosledan roditelj. Upoznajem vas sa dečjim svetom kako biste ih bolje razumeli i to donosi puno osvešćivanja kod roditelja. Roditelji dolaze do saznanja o razvoju dece, šta mogu očekivati od određenog uzrasta, zašto određene metode ne rade i puno toga još. Svakodnevno se nalazim u izazovnim situacijama, što znači da, kao i većina vas, prolazim kroz iste borbe: odnos sestra-brat, suparništvo, ljubomora, ljutnja, agresija, izazovi vrtića, drame drugara, borbe za moć, motivacija… i još mnogo toga.

 

Osnivanjem Kompas vaspitanja moja misija je da svojim radom utičem na izgradnju sigurnog i srećnog okruženja za odrastanje dece.

Deliću sa vama svoje borbe i uspehe, zajedno sa praktičnim i primenljivim savetima koje možete koristiti u sličnim problemskim situacijama sa svojom decom. Inače, dolazim iz porodice u kojoj sam odrasla sa tri brata i jednom sestrom. Uvek sam se divila svojim roditeljima kako odgajaju petoro dece i želela isto što i oni imaju. Petoro dece! Mislila sam da je jednostavno. Oni su moji životni učitelji i moj kompas u vaspitanju. Uz pomoć njih sam naučila da ne treba da tražim od svog deteta nešto što ni sama ne posedujem. Što se tiče edukativnog usmerenja Džejn Nelsen i Lin Lot su jako uticale na mene i moj vaspitni stil.

Verujem u pozitivnu disciplinu jer zaista daje vidljive rezultate na duge staze i što je važnije gradi odnos sa detetom baziran na poverenju.

Šta vam mogu ponuditii:

  • Podršku – dostići smirenost i biti dosledan nije jednostavno. Zato sam tu da vas podsetim zašto je vredno zalagati se za pozitivnu disciplinu, da vam dam odgovore na pitanja koja se na tom putu pojavljuju, da vas motivišem da istrajete.
  • Razumevanje kada pogrešite. Odnos koji gradim sa roditeljima je baziran na poštovanju i neosuđivanju. Kada je roditelj tu, spreman je da čuje i primeni metode pozitivne discipline. Naravno da ću imati razumevanja za takvog roditelja. 😊
  • Znanje – psiholog, edukator pozitivne discipline, trener asertivne komunikacije i emocionalne pismenosti. Puno edukacija dodatnih, knjiga pročitanih. Puno sati uloženo da bi na jednostavan način roditeljima rešila probleme koji ih muče.
  • Iskustvo – Sa vama delim i svoja roditeljska iskustva, primere kako sam određene situacije sa decom rešavala.
  • Besplatan sadržaj – kreiramo besplatan sadržaj putem instagrama, Facebook – a, bloga na sajtu.

Možete ostaviti mail i dobiti besplatan ebook “Samopouzdana komunikacija“.